Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Općine Vuka

IMG-20230214-WA0008

Radi usklađivanja s novom pravnom regulativom, Općina Vuka izradila je nacrt odluke kojom se utvrđuju kriteriji i način pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te povezane usluge odvojenog prikupljanja otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnog otpada i krupnog (glomaznog) otpada na svom području.

Odluka se temelji na Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (“Narodne novine” br. 94/13. i 73/17.) i Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom (“Narodne novine” br. 50/17.).

S obzirom na važnost navedene odluke, pozivamo Vas da se aktivno uključite te svoje prijedloge i mišljenja dostavite na e-mail: opcinavu@inet.hr ili putem pošte na adresu Općina Vuka, Osječka 83, 31403 Vuka.

Za dostavu prijedloga i mišljenja, molimo koristite Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju koji je objavljen uz nacrt odluke.

Savjetovanje s javnošću je otvoreno od 29. prosinca 2017. do 29. siječnja 2018. godine.

Po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga Općina Vuka će izraditi i objaviti na svojoj internetskoj stranici izvješće o savjetovanju s javnošću.

Nacrt odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Općine Vuka

Prilog I – Izjava

obrazac savjetovanja sa zainteresiranom javnošću

 

izvješće o provedenom savjetovanju